Varig tilrettelagt arbeid (VTA) / Ádjanis hiebadum barggo
Tysfjord ASVO har varierte og spennende arbeidsoppgaver, og jobber systematisk med HMS (helse miljø sikkerhet) for å ha trygge arbeidsplasser.
Tysfjord ASVO ønsker å bidra til at hver enkelt får utnyttet sine ressurser og oppleve en mestring og vekst i arbeidet. Tilpasset arbeid og opplæring for hver enkelt bidrar til at vi utvikler vi oss positivt i lag.
I tilrettelagt arbeid er emopwerment eller egenkraftmobilisering viktig. Empowerment handler om å mobilisere og styrke egne krefter, og kanskje nøytralisere følelsen av avmakt. Kunnskap om eget lokalområde og historie styrker den enkeltes identitet og kan være et viktig bidrag i prosessen med egenkraftmobilisering. Av den grunn har Tysfjord ASVO tatt initiativ til flere årlige arrangementer; Samiske dager, Ut på tur i Dragsområdet og Mineralløpet.
Ansatte og VTA deltaker skal prioritere å delta i planleggingen, gjennomføringen og evalueringen av minst ett av disse arrangementene.
Målgruppe
Personer som har eller i nær fremtid ventes å få innvilget varig uførepensjon, og som har behov for spesiell tilrettelegging og tett oppfølging. Andre arbeidsmarkedstiltak skal være vurdert og funnet å være uaktuelle
Formål
Arbeidet skal bidra til å opprettholde og utvikle ressurser hos arbeidstakerne gjennom tilrettelagt arbeid og kvalifisering gjennom produksjon av varer og tjenester. Andre viktige oppgaver er sosial trening og motivering.
Avtale – Varighet
Tidsubestemt avtale. 6 mnd. prøvetid. Kvalifiseringsplan sendes Nav lokal. Rapport til Nav lokal hver 6. mnd.
Ytelse
Uførepensjon. Bonuslønn.
Nedenfor finner du en oversikt over VTA prosessen hos oss.
Du kan lese mer om tiltaket i permen «Info VTA» på bedriften.
Kompetansebevis
Alle deltakere får kompetansebevis for sin deltakelse i produksjonen(e). I kompetansebevisene fremgår det hvilke deler av produksjonen man behersker. Kompetansebevisene deles ut årlig i forbindelse med julebord.